FAQ

Voor jouw gemak hebben we de meest gestelde vragen en de beste antwoorden op een rijtje gezet.

Mocht je het antwoord op je vraag niet vinden dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag verder!

Help! Waarom lukt het vacumeren niet?

Dat kan aan een aantal factoren liggen: 

* Is de deksel droog en schoon en goed strak aangedraaid voor het vacumeren? Het kan namelijk zo zijn dat een deksel net niet goed is afgesloten en er daardoor lucht ontsnapt. Daardoor kan het ook voorkomen dat de Nanostopper weer omhoogschiet. Dit kan ook gebeuren als er voedsel in de pot zit dat gas produceert of nog aan het fermenteren is. 

* Is de deksel of de rand van de deksel misschien verbogen? Een andere deksel van het hetzelfde merk proberen kan uitkomst bieden. Ook hebben sommige deksels meerdere vacumeerringen. Als het gat voor de Nanostopper dan niet goed in het midden zit, kan het vacumeren mislukken. Daarnaast moet de deksel ook een siliconen binnenkant hebben. 


* Is de inhoud van de pot of fles in contact gekomen met de Nanostopper of met de deksel? Dan kan het ventiel zich niet meer goed sluiten. De Nanostopper goed schoon- en droogmaken kan uitkomst bieden. De Nanostoppers kunnen ook gereinigd worden in de vaatwasser. 

Ja, in principe zijn alle luchtdichte potten geschikt voor het gebruik met Nanostopper. Vooral glazen potten met een metalen deksel zijn zeer geschikt, omdat ze gemaakt zijn voor vacuüm, duurzaam zijn en het vacuüm goed aankunnen.

Deze potten komen ook onder vacuüm uit de productie, wat je kunt horen aan de kenmerkende “plop” bij de eerste opening. Hoor je dit geluid niet, dan is er iets is met de pot en hoogstwaarschijnlijk ook met de inhoud. Met Nanostopper kun je het vacuüm herstellen door met de Lid Punch perforator een gat in het deksel te maken.

Potten van plastic of potten met een plastic deksel zijn in principe niet geschikt, dat komt door de sterkte en de stijfheid van pot en deksel. Zo kan een plastic potje bij sterk vacuüm indeuken en kan een plastic deksel bij het perforeren inscheuren en daarom niet meer worden gevacumeerd.

Ook sluit een pot pindakaas of chocoladepasta niet luchtdicht af uit de fabriek en hierdoor kan er geen vacuüm in komen.

De Nanostopper gebruikt een ingenieus systeem om hermetisch te kunnen afsluiten, maar ook meteen als vacuümindicator dient.

Je kunt aan de stopper zien of de fles of pot onder vacuüm staat wanneer de stopper volledig plat op de flessenhals of potdeksel ligt. Als het bovenste deel van de stopper “zweeft” boven het deksel of de flessenhals, dan is het vacuüm verbroken. Je kunt dus altijd op afstand al zien of er nog een vacuüm heerst!

Als een pot niet goed is dichtgedraaid dan kan het voorkomen dat je het signaal van vacuümpomp niet hoort. Dat kan komen doordat de deksel op de pot niet goed strak is vastgedraaid. Probeer het dan nog een keer totdat je drie of meer klikjes hoort. Dit kan ook meerdere keren herhaald worden. 

Met de vacuümpomp en de Nanostopper kun je in flessen en potten vacuüm creëren door lucht te verwijderen. Hiermee verwijder je ook zuurstof, wat één van de belangrijkste elementen is die zorgen voor verlies van smaak en voedselbederf. Minder zuurstof betekent minder oxidatie en daarom zullen smaak en versheid langer worden behouden.

Let op: er zijn meer factoren die bijdragen aan voedselveroudering en bederf, waaronder temperatuur en de staat van het voedsel voor het vacumeren. Zorg voor een goede hygiëne en hou je aan de richtlijnen voor veilige omgang met voedsel. Lees daarover meer op deze pagina.

Hoe werkt de Airtender Electric?

Voor maximale functionaliteit en creativiteit raden we aan de Airtender Electric te gebruiken met de Airtender app. 

Deze is niet nodig om de lucht- of vacuümmodus te selecteren, vermogensniveaus in te stellen of het apparaat te starten/stoppen. Wel kan de app gebruikt worden om aangepaste programma's te kunnen maken en om het apparaat te resetten in het geval de Aquasensor wordt geactiveerd. Zonder de in-app Aquasensor wizard kan de Airtender Electric in dat geval niet verder werken. Dit is een functie die is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat de Airtender Electric altijd op maximale prestatie functioneert.

Als je de app wilt downloaden, kijk dan op de App pagina

Wat is de Nanostopper?

De Nanostopper is vaatwasser bestendig en kan gewoon worden meegedraaid op een standaard stand. Daarnaast kan de Nanostopper ook gekookt worden op 100 graden voor 5 minuten.

Zeker! Er zijn geen verschillende soorten Nanostoppers, ze zijn allemaal uitwisselbaar en inzetbaar voor verschillende toepassingen.

Mocht je er meer nodig hebben, dan zijn ze ook los als set te verkrijgen. 

Ik heb een vraag over verzenden of retourneren

Wij doen zorgvuldig ons best de bestelling zo spoedig mogelijk bij je af te leveren. Bestellingen die op werkdagen vóór 15:00 worden gedaan, worden dezelfde dag verzonden. Doorgaans is het de volgende dag geleverd. Het lukt ons echter niet altijd om dit na te komen. Soms zijn producten niet voorradig en dan kan de levering van de bestelling iets langer duren. 

Gratis verzending in Nederland vanaf € 20,- & België € 25,-

En voor bestellingen waarbij de optie gratis verzending kan worden geselecteerd in de winkelwagen.

Wij leveren binnen Nederland & België alle producten met DHL pakketservice.

We zoeken altijd naar de snelste en beste methode van verzending. Over het algemeen zal de aflevering de eerstvolgende werkdag tussen 9:00 en 18:00 plaatsvinden.

Daarnaast kan worden gekozen voor avond levering voor de volgende dag. Helaas kunnen wij het moment van aflevering niet altijd garanderen in verband met de feestdagen. 

Verzendkosten buiten Nederland & België
• Voor bestellingen naar het buitenland worden op basis van gewicht en volume de verzendkosten berekend bij het afreken.

Op de Airtender Electric geven wij een fabrieksgarantie van 2 jaar. Op de handpompjes is dat zelfs 5 jaar. Dit houdt in dat als een product kapot is gegaan door onze fout, je gratis vervanging krijgt opgestuurd.

Iedereen heeft recht om het product binnen 14 dagen na aankoop te retourneren.* 

De verzendkosten die zijn betaald voor het ontvangen van het pakket betalen wij uiteraard terug, de retourkosten belasten wij wel door. Met uitsluiting van kosten gemaakt bij bezorg-acties.

Meld je retour aan via de email retour@nanostopper.com

Bereid je product voor op de terugreis:

• Pak het goed en stevig in. Gebruik het liefst de originele verpakking. Op die manier is de kans op beschadigingen zo klein mogelijk en kunnen we er misschien nog iemand anders mee blij maken. Heb je de originele verpakking niet meer in huis? Geen probleem, we bekijken de staat van je teruggestuurde product en bepalen aan de hand daarvan wat de waardevermindering is;

• Verzend de verpakking in een stevige doos die je goed afsluit.

• Verwijder waar nodig data en account-informatie.

• Print je verzendlabel uit of schrijf het antwoord- en retournummer op de doos. Die vind je in de mail die wij je hebben gestuurd. 


• een DHL-punt bij jou in de buurt;

• een brievenbus als het pakketje klein genoeg is

• of geef het mee aan een DHL bezorger die een pakket komt afleveren.


Wij streven ernaar om het tegoed bedrag binnen 3 werkdagen naar je over te maken na retourontvangst. 

*Kortingen, acties en/of aanbiedingen geven geen garantie op het volledig retour storten van het aankoopbedrag. Als een bedrag is overgemaakt ten behoeve van een actie kan dat bedrag niet retour worden overgemaakt in zijn volledigheid.

Toch niet tevreden met het product? Of is het artikel defect? Neem contact op met onze klantenservice. Dan gaan we kijken hoe we je het best kunnen helpen

Ik wil een aanvraag doen voor B2B?

Uiteraard! Wat leuk om je interesse te horen om wederverkoper van Airtender producten te worden. Via sales@airtender.com kan een aanvraag worden gedaan. Wij zullen zo snel mogelijk contact opnemen met een vrijblijvende offerte.