Earl Grey infused Gin Sour

De Verfijnde Smaak van Earl Grey Gin Sour

De Earl Grey Gin Sour is een elegante cocktail die de heerlijke smaak van Earl Grey-thee verrassend combineert met de verfrissende tonen van gin en citroen. Deze drank is perfect voor wie op zoek is naar een verfijnde twist op de traditionele Gin Sour. Laten we eens kijken hoe je deze heerlijke cocktail maakt.

Ingrediënten Earl Grey Gin Sour:

 • 45 ml (1,5 oz) Earl Grey Infused Tea Gin*
 • 20 ml (¾ oz) Citroensap
 • 30 ml (1 oz) Monin Rietsuikersiroop
 • 30 ml (1 oz) Vloeibaar Eiwit

Bereiding van de Earl Grey Infused Gin:

 1. Begin met het maken van de Earl Grey Tea Infused Gin. Dit zal een extra diepte van smaak aan je cocktail toevoegen.
 2. Neem een fles gin naar keuze en voeg losse Earl Grey-theeblaadjes toe. Gebruik ongeveer 1,5 tot 2 theelepels theeblaadjes per 100 ml gin (10-12 op een fles van 750ml).
 3. Sluit de fles en laat de theeblaadjes in de gin trekken gedurende minstens 2 uur. Je kunt dit proces ook 's nachts laten plaatsvinden voor een intensere smaak. 
 4. Zeef eventueel de gin om de theeblaadjes te verwijderen. Om de aroma's maximaal te behouden sluit je de geïnfuseerde gin in een aparte fles onder vacuüm.

Infuseren onder vacuüm

Geen zin om lang te wachten? Trek de fles gin met thee vacuum met de Airtender Electric of handpomp en een Nanostopper. Dit verkort bovenstaand proces van infuseren tot 20 minuten tot een paar uur. Dit komt omdat het vacuüm de luchtdruk verlaagt, waardoor de ingrediënten in de vloeistof sneller kunnen worden opgenomen.

Benodigdheden Earl Grey infused Gin Sour:

 • Whiskyglas of tumbler
 • Airtender Electric met Aerator of de Airtender Aerator

Bereiding van de Earl GreyGin Sour:

 1. Vul een het glas met ijsblokjes.
 2. Voeg de Earl Grey Infused Tea Gin, citroensap, Monin Rietsuikersiroop en vloeibaar eiwit toe.
 3. Roer met de Airtender Aerator de cocktail en voeg een aantal keren lucht toe om de cocktail op te schuimen. In deze video's laten we je zien hoe:

Serveren in een Martini glas?

Maak van de cocktail een pre-mix exclusief het eiwit en leg deze goed koud weg waardoor je geen ijs nodig hebt. Schenk de cocktail premix in een martiniglas, voeg het eiwit toe, roer met de Aerator en schuim de cocktail zoals hierboven is uitgelegd.

Nieuwgierig? Kom hem gratis proeven bij Hanos

In november en december 2023 komen we bij alle Hanos vestigingen onder andere deze cocktail bereiden met de Airtender Electric. De lijst wordt regelmatig bijgewerkt.

24-nov Hanos Apeldoorn
25-nov Hanos Delft
1-dec Hanos Nijmegen
8-dec Hanos Utrecht
9-dec Hanos Utrecht
8-dec Hanos Eindhoven
9-dec Hanos Eindhoven
15-dec Hanos Maastricht
16-dec Hanos Maastricht
19-dec Hanos Amsterdam
20-dec Hanos Amsterdam
22-dec Hanos Breda

Genieten van je Earl Grey Gin Sour:

Serveer je Earl Grey Gin Sour met een dun schijfje citroen en een elegant takje rozemarijn, Tijm of wat lavendel blaadjes. Deze verfijnde cocktail is perfect voor een avondje ontspannen met vrienden of als aperitief voor een speciale gelegenheid.

Proost op de unieke smaak van de Earl Grey Gin Sour en het gebruiksgemak van de Airtender vacuum pomp of de Airtender electric en Nanostopper om je Gin op hun best te houden. Geniet ervan!

Aerator Cocktails Foam HOMEPAGE Infusion Precision Aerator Recipe Tea Vacuum

← Oudere post Nieuwere post →