Huisgemaakte glühwein en Glühwein cocktail

Zelfgemaakte glühwein

Brrr... Koud hè? Hoe gezellig is het om samen met je familie te genieten van een heerlijke, warme glühwein in de koude maanden? Maar niet zomaar een glühwein, we hebben het over een verrukkelijke, zelfgemaakte glühwein, rijk aan kruiden. En we hebben nog een leuk idee om je glühwein een unieke twist te geven waar je gasten zeker van zullen genieten. 

Airtender Infused Gluhwein in een pot

Infuseer en vacumeer voor een sneller en beter resultaat.

Wil je iets anders dan een kant-en-klare glühwein opwarmen? Wij helpen je met het maken van een heerlijke glühwein voor de koude dagen. Experimenteer met het vacuümproces en intensifieer de smaken. Voeg enkele extra ingrediënten toe om die heerlijke zoete en kruidige smaak te creëren. Houd je van zoet? Voeg wat extra suiker en vanille toe. Of verlang je naar meer pit en kruidigheid? Voeg een extra kruidnagel of kaneelstokje toe. Of experimenteer door het toevoegen van thee of kruiden zoals kardemom, piment of steranijs, of andere citrus soorten zoals yuzu voor een luxe variant. Dankzij het vacuümproces komen de smaken sneller en nog beter naar voren.

Airtender gluhwein cocktail nanostopper

Let's go!

Hieronder een lijstje met benodigdheden en ingrediënten:

  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 1 vanillestokje
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels
  • 1 fles rode wijn naar keuze
  • Airtender food & wineset
  • Masonjars of maak de grote pot augurken even leeg

Alcoholvrije glühwein

Maak je liever alcoholvrije glühwein, dan kan je het beste de rode wijn vervangen door een combinatie van cranberry & druivensap. Alcohol vrije wijn is natuurlijk ook een optie.

Zelf glühwein maken

1. Snijd de sinaasappel doormidden, maak schijfjes van de citroen en snijd het vanillestokje in de lengte doormidden.

2. Voeg het vanillestokje, kaneelstokje, kruidnagels en de wijn toe aan de pan en warm dit voorzichtig op. Let op: zorg ervoor dat de wijn niet kookt!

3. Pers de sinaasappel uit en voeg het sap samen met de citroen toe aan het mengsel. Hoe meer sinaasappel je toevoegt, hoe zoeter de glühwein wordt. Voeg meer citroen toe voor een zuurdere smaak.

4. Laat het geheel ongeveer 15 minuten op het vuur staan en voeg eventueel wat suiker toe om de zoetheid naar jouw smaak aan te passen.

5. Terwijl het mengsel op het vuur staat, maak je met behulp van de perforator  een gat in het deksel van de potten. Zorg uiteraard dat de pot steriel en schoon is. Wil je weten hoe je etiketten van de potten afkrijgt? Dit lees je hier op de site van Nanostopper.  Giet vervolgens voorzichtig het mengsel in de potten en vacumeer ze gedurende 5 à 10 minuten om de smaken te laten ontwikkelen.

6. Haal de deksels van de potten en je zelfgemaakte glühwein is klaar om van te genieten. Proost!

Welke wijn gebruik je voor glühwein?

Normaal gesproken wordt rode wijn gebruikt voor glühwein, bij voorkeur een wijn met een uitgesproken smaak. Omdat je veel extra ingrediënten toevoegt, zal de smaak van de wijn snel op de achtergrond raken. Het is dus niet nodig om een dure of verfijnde fles wijn te kopen. Kies gewoon een stevige wijn die je lekker vindt. Wil je een keer experimenteren naast het vacuümproces? Vervang dan de rode wijn door een witte wijn. Kies in dat geval voor een wat zoetere witte wijn, zoals een Chenin Blanc, Riesling of Moscato. We zijn benieuwd naar jouw creaties!

Met de Nanostopper maak je van gewone potten de ideale bewaaroplossing. Gooi gebruikte potjes niet langer weg, maar maak er vacuümcontainers van! Infuseer smaken, marineer onder vacuüm, bewaar langer en geniet tot wel 5 keer langer van je creaties!

Airtender cocktail gluhwein feestje

Glühwein cocktail

Tijdens onze demo's bij Hanos kwam Hanos Apeldoorn met een super leuk idee om een Glühwein cocktail te maken. Met de Airtender Aerator kan je namelijk supergoed cocktails opschuimen. Voeg aan de, niet al te warme, glühwein vloeibaar eiwit toe en gebruik de Airtender Aerator om een perfecte schuimlaag in het glas glühwein te creëren. Uiteraard in een mooi glas met een leuke garnering, bijvoorbeeld een kaneelstokje.

Zo maak je een cocktail met Airtender

 

Cocktails Foam fruit HOMEPAGE Infusion mocktail Recipe Virgin (non-alcoholic)

← Oudere post